Virtuele Tour maakt Open Dag op afstand mogelijk!

Rotterdam  - Deze week is Pabo Marnix Academie Utrecht gestart met de 360-graden Virtuele Open Dag. Op deze innovatieve manier kan iedereen een Open Dag in de school bezoeken, op afstand. Virtuele bezoekers maken zelfstandig een reis door de informatie en de school, volledig in 360-graden video’s.

Virtuele Tour maakt Open Dag op afstand mogelijk!
Virtuele Tour maakt Open Dag op afstand mogelijk!

Rotterdam  - Deze week is Pabo Marnix Academie Utrecht gestart met de 360-graden Virtuele Open Dag. Op deze innovatieve manier kan iedereen een Open Dag in de school bezoeken, op afstand. Virtuele bezoekers maken zelfstandig een reis door de informatie en de school, volledig in 360-graden video’s. Studenten en medewerkers van Pabo Marnix vertellen hierin enthousiast hun verhaal. Door het gebruik van 360-graden video’s en daarbinnen allerlei leuke- en nuttige interacties wordt de Open Dag bij de virtuele bezoeker thuisgebracht op mobiel, laptop of andere devices. Op elke dag en elk gewenst moment. Een compleet nieuwe ervaring passend in deze tijd en het laagdrempelig informeren van jongeren en hun ouders.

Jeroen van Til, Hoofd Communicatie Pabo Marnix Academie: “De Virtuele Tour kwam als geroepen om van de nood een deugd te maken.”

De voordelen van een 360-graden Virtuele Tour
- Zorgt voor een veilig bezoek. Maakt volledig zelfstandige rondleiding mogelijk (24/7 toegankelijk)
- De bezoeker kijkt letterlijk en figuurlijk om zich heen, steeds in 360-graden beeld
- Interacties in 360-graden video: extra video’s bekijken, live chatfuncties en direct inschrijven
- Biedt alles wat geïnteresseerden gewend zijn tijdens een fysiek bezoek, en zelfs nog veel meer
- Elke locatie, ruimte of gebouw is eenvoudig virtueel te maken
- Werkt op iedere mobiele telefoon en via elke computer
- Deze eigentijdse techniek is te integreren in bestaande websites (embedden)
- Goed en snel te integreren in digitale strategie van instellingen en bedrijven

Duurzame innovatie voorlichting
Na oplevering van de 360-graden Virtuele Tour kunnen wijzigingen in content real-time worden verwerkt. Daardoor is de informatie altijd actueel, en wordt deze zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor worden kosten en tijd bespaard. Samen met de vele mogelijkheden, maakt het de 360-graden Virtuele Tour van THINK360 een duurzame investering op het gebied van informatie en communicatie. Geschikt voor elke organisatie, maar vooral voor onderwijsinstellingen en publieke instanties. Een 360-graden Virtuele Tour kan daarbij in ruim een week worden opgezet, en heeft dus een korte doorlooptijd. De productie is overigens geheel Corona-proof.

Lars Wildenberg, Development THINK360: “Voortaan is iedere dag een Open Dag voor het onderwijs. Elke organisatie kan profijt hebben van deze innovatie”

Over Pabo Marnix Academie Utrecht
De Pabo Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. Er studeren 1.300 bachelorstudenten voor leraar basisonderwijs, en er werken 150 medewerkers aan het opleiden van toekomstige leraren en verdere professionalisering van het onderwijs.

Over THINK360
THINK360 brengt bedrijven en organisaties naar een hoger informatie-, veiligheids- en efficiëntieniveau. Wij bieden en organiseren een op maat gemaakte aanpak op basis van Video Based Learning, Live Coaching en 360-graden Virtual Tours. De toepassingen van THINK360 stellen organisatie’s in staat om op afstand Open Dagen, onboarding, locatiebezoek of rondleidingen eenvoudig te organiseren.