Videoboodschap van de Burgemeester aan inwoners van Urk

Urk - Het corona-virus laait op. Ik heb niets te klagen over mijn Urkers (dank daarvoor!), maar toch lopen de besmettingen op. Daarom deze videoboodschap. Leef de maatregelen na en verlies elkaar niet uit het oog! 

Beste Urkers,

Het Coronavirus laait weer op, Misschien heeft u ook de persconferentie gezien van Minister President, en Minister de Jonge waarin ze nieuwe maatregelen aangekondigd hebben.

Het vraagt ook wat van mij, ik zit nu in de raadzaal op Urk, waar ik kort geleden ben aangesteld als burgemeester van Urk. Ik had deze aanstelling anders voorgesteld dan dat deze was. Ik had daar graag met famiie gezeten, en met de mensen die ik lief en dierbaar heb.  Dat kon helaas niet, dit omdat het coronavirus oplaaide,

Het vraagt ook iets van u 
Ook van u worden er offers gevraagd, graag had ik met het eerste contact over plezierige dingen gesproken, mischien had ik wel bij u op de bank gezeten of aan de keuken tafel. Dat is helaas niet zo.

We weten wat Coronavirus betekend
We weten wat coronavirus betekend, we hebben hier in het voorjaar ook mee temaken gehad en zijn er mensen hieraan overleden, dat geeft leed, we hebben toe kunnen zien dat het niet zomaar een griepje is.

Op Urk gaat het momenteel nog redelijk, het aantal besmettingen op Urk is laag, ik wil dat graag zou houden.

Daarom moeten we ons kop niet in het zand steken, hou 1,5 meter afstand van elkaar. Draag in publieke ruimte een mondkapje , ontvang thuis niet meer dan drie personen. ik weet het... het is niet gezellig, ook ik heb hier ervaring mee, maar doet u het alstublieft.

Kerken
kerken probeert u aan de maatregelen tehouden en de adviesen die worden gegeven, weeg deze verantwoord af.

Coronacrissis
Coronacrissis maakt het leven ingewikkeld en moeilijk ook en soms zwaar. Je baan zal maar op het spel staan, of je bedrijf wordt bedreigt met omvallen, En voor sommige dat ze hun bruiloft voor een tweede keer moeten uitstellen en dat doet veel met de mens.

Daarom ook mijn oproep "Kijk naar elkaarom" ik zie ook hart verwarmende initiatieven ontstaan ga daar vooral meedoor. belangrijk ik ook dat we coronacrissis opdragen in ons gebed. Als we ook zo naar elkaar omkijken en de maatregelen in acht nemen hoe meer en hoe beter we dat doen, hoe sneller we weer op een normale situatie zitten, en daar roep ik u toe op .