Monica uit Emmeloord plaatst zich bij de laatste 10

In het tweede seizoen van het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit 30 kandidaten werden vanavond in de uitzending 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Monica uit Emmeloord wist het tot de laatste 10 te schoppen.

Monica uit Emmeloord plaatst zich bij de laatste 10

De half Koreaanse-Half Nederlandse Monica (44) werd geboren in Singapore en groeide op op Urk. Inmiddels woont ze al jaren met haar man en kinderen in Emmeloord. Ze heeft een tijd als interieurarchitect gewerkt en zorgt nu fulltime voor haar gezin. Monica heeft altijd al getekend en ontdekte het schilderen op latere leeftijd.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar & docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Monica zal in het programma begeleid worden door docente Iris, die aangaf dat je in het werk van Monica kan terugzien dat ze een stoere vrouw is.

 

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

 

Online competitie & masterclasses

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Project Rembrandt wordt op zondagavond uitgezonden vanaf 25 oktober t/m 13 december.

Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.