Herstelwerkzaamheden Tollebekerbrug afgerond

De herstelwerkzaamheden aan de Tollebekerbrug worden vrijdag 18 december 2020 afgerond. Het wegverkeer kan naar verwachting vanaf 17.00 uur de brug weer gebruiken. Doorvaart voor de scheepvaart is weer mogelijk vanaf maandag 21 december, volgens de reguliere bedientijden.

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug in september van dit jaar werden ernstige beschadigingen geconstateerd die veroorzaakt bleken door een schip dat tegen de dichte brug gevaren is. Tijdens de herstelwerkzaamheden zijn de door de aanvaring beschadigde lagers en ankers vernieuwd. Om deze schade te kunnen herstellen, is het gehele brugval (het bewegende deel van de brug) tijdelijk verwijderd.

Extra werkzaamheden uitgevoerd
Om zoveel mogelijk werk met werk te combineren, is in de afgelopen weken ook een nieuwe asfaltslijtlaag aangebracht. Een vervanging die oorspronkelijk gepland stond voor het voorjaar 2021. De weersomstandigheden bleken te slecht om de brug ook nog te voorzien van een nieuwe verflaag. Het schilderwerk wordt op een ander moment in het voorjaar 2021 uitgevoerd.

Groot onderhoud start in januari 2021
Van 11 januari tot en met 1 maart 2021 wordt de Tollebekerbrug nogmaals afgesloten voor verkeer in verband met het groot onderhoud in het kader van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het groot onderhoud gebruik blijven maken van de brug. Ingrijpende werkzaamheden zoals het vervangen van het besturings- en bediensysteem, de noodstopinstallatie, seinen, marifoon, afsluitbomen en brugmotor worden dan uitgevoerd.