50PLUS presenteert kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen 2021: nieuw team, sterk op inhoud

Vol trots en positieve energie presenteren 50PLUS-lijsttrekker Liane den Haan en partijvoorzitter Jan Nagel vandaag de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Met een compleet nieuw team, dat bestaat uit inhoudelijk sterke en ervaren kandidaten, is 50PLUS vanaf nu een partij van inhoud. Nagel en Den Haan leggen de conceptkandidatenlijst dan ook met veel vertrouwen voor aan de leden van 50PLUS

"De kandidaten op onze lijst zijn mensen met een grote van staat van dienst op het gebied van de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma," aldus Liane den Haan. "Samen gaan we zorgen dat iedereen in Nederland goed oud kan worden en mee kan blijven doen: met een waardevast pensioen, een geschikte woning en goede gezondheidszorg.
In de top-10 van de kandidatenlijst staan drie vrouwen en zeven mannen. Achter lijsttrekker Liane den Haan staat Raymond Brood op nummer 2. Brood woont in Heemstede en was meer dan tien jaar partner bij Mercer: een internationaal consultancybureau op het gebied van talent, gezondheid, pensioen en investeringen. Naast Brood brengt ook Martin Nijkamp uit Bloemendaal (nummer 4) vanuit zijn bestuursfunctie bij Robeco veel kennis op het gebied van pensioenen mee. Liane den Haan: "De enorme kennis is van groot belang bij de uitwerking van het huidige pensioenakkoord. Want er moet een goed pensioenstelsel komen; voor de huidige en de toekomstige generaties."
Op nummer 3 staat Ellen Verkoelen uit Rotterdam. Verkoelen is op dit moment fractievoorzitter van 50PLUS Rotterdam en brengt haar kennis en ervaring in op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit: "Iedereen is van waarde en moet – ook op hogere leeftijd – mee kunnen doen."
Henk van Tilborg (nummer 5) is ook een ervaren politicus. Van Tilborg woont in Tilburg en is daar fractievoorzitter voor onze partij. Hij maakt zich – samen met Ron van Reenen uit IJsselstein (nummer 9) - sterk voor een veilige samenleving waarbij 50PLUS vindt dat geweldsdelicten waar ouderen bij betrokken zijn, zwaarder moeten worden gestraft. En dat er een inkomensafhankelijke subsidie komt voor ouderen om hun huis te beveiligen.
Omdat goed ouder worden begint bij goed wonen, is de expertise van Jaap Haasnoot en Noëlle Sanders op het gebied van wonen cruciaal. Haasnoot woont in Katwijk en is nummer 6 op de lijst. Haasnoot is veranderkundige en lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Hij pleit voor een minister van Wonen, gezien het enorme tekort aan seniorenwoningen in Nederland. Noëlle Sanders (nummer 10) uit Amersfoort brengt ervaring in op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij gaat zich inzetten voor meer betaalbare woningen: voor jong en oud.
Marc van Rooij uit Almere (nummer 7) is bedrijfskundig strateeg en voor 50PLUS lid van de Provinciale Staten in Flevoland. "Een eerlijke en transparante overheid, waarbij afspraak is afspraak, daar ga ik voor, daar sta ik voor."
Ruud van Acquoij uit Eindhoven is nummer 8 op de lijst en fractievoorzitter van 50PLUS Eindhoven. Van Acquoij is trainer en coach en maakt zich hard voor een vernieuwende en betaalbare gezondheidszorg die voor iedereen bereikbaar is.
Liane den Haan: "Ik kijk er naar uit om met dit team te werken en ons voor te bereiden op de verkiezingen. Met een nieuw team, een nieuw verkiezingsprogramma en nieuwe kandidaten staan we voor een nieuw elan. We gaan uit van onze kracht en de kracht van de senioren in Nederland. We staan niet aan de zijlijn, maar laten ons zien en vechten voor die zaken die we willen bereiken. Met als motto: De kracht van PLUS!"