50PLUS biedt eenzame ouderen met kerst een luisterend oor

Veel ouderen verwachten dit jaar met kerst alleen te zijn. Helaas kon het kabinet gisteravond tijdens de persconferentie geen duidelijkheid geven of die vrees ook werkelijkheid wordt. 50PLUS wil niet dat ouderen deze kerst alleen zijn. Wie dat wel is, kan zich vanaf 10 uur vandaag op de site van 50PLUS aanmelden voor een telefoongesprek op eerste of tweede kerstdag.

50PLUS biedt eenzame ouderen met kerst een luisterend oor
Op de foto: Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS
"Elk jaar zijn er oudere mensen die alleen zijn met kerst en dat is heel verdrietig," stelt Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS. "En dit jaar zien nog veel meer mensen op tegen kerst. Ruim vier op de tien ouderen verwacht dat ze deze kerstdagen alleen doorbrengen."
Snel duidelijkheid van kabinet
Den Haan: "We hopen dat het kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven hoe we kerst dit jaar kunnen vieren. Kunnen mensen hun kinderen en kleinkinderen eindelijk weer zien? Dat zou voor veel mensen een enorme opluchting zijn."
Niemand met kerst? Dan belt 50PLUS
Helaas zijn er ook oudere mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben om kerst mee te vieren. Voor die ouderen wil 50PLUS dit jaar iets doen. Bent u alleen met kerst? Dan kunt u zich vanaf vandaag 10 uur op www.50PLUSpartij.nl aanmelden. Wij zorgen er voor dat u op eerste of tweede kerstdag wordt gebeld. En de eerste vijftig mensen die zich aanmelden, brengen we een kerststukje.
Kijk naar anderen om
Liane den Haan: "Daarnaast roep ik iedereen op om naar anderen om te kijken. Ken je iemand bij jou in de wijk die veel alleen is? Stuur een kaartje of bel even aan. Een klein gebaar kan een groot verschil maken in deze lastige, donkere dagen."